ua en ru

Росія відхилила всі компромісні варіанти і не візьме участь в Євробаченні, - ЄМС

Росія відхилила всі компромісні варіанти і не візьме участь в Євробаченні, - ЄМС Фото: Юлія Самойлова

Європейський мовна спілка шкодує, що РФ не візьме участь в Євробаченні

Офіційний транслятор Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" на території Російської федерації Перший канал відхилив всі запропоновані Європейською мовною спілкою (ЄМС) варіанти і не буде брати участь у Міжнародному конкурсі. Про це повідомляє РБК, посилаючись на відповідь від організатора конкурсу.

"На жаль, обидві пропозиції були відхилені "Першим каналом". Тому Росія не буде брати участь у 62-му конкурсі "Євробачення". Ми дуже хотіли, щоб все 43 країни змогли взяти участь у конкурсі в цьому році і зробили все можливе для досягнення цього", - заявили головні організатори "Євробачення".

Перший канал оголосив раніше, що віддалене виступ "дискримінує російську учасницю" і йде врозріз з принципами конкурсу. А варіант заміни Юлії Самойлової на іншого виконавця не розглядається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Перший канал відмовився транслювати Євробачення, який пройде в травні в Києві. Згідно з повідомленням каналу, таке рішення було ухвалене із-за того, що головний організатор "Євробачення" Європейський мовний союз не зміг врегулювати питання про участь у конкурсі росіянки Юлії Самойлової.