ua en ru

Росія відмовилася допускати дипломатів із США до спостереження за виборами президента

Росія відмовилася допускати дипломатів із США до спостереження за виборами президента Фото: Сергій Рябков (denmark.mid.ru)

Виняток зроблено тільки для членів БДІПЛ ОБСЄ

Російська Федерація не допустить американських дипломатів і працівників американських закордонних установ в РФ до спостереження за майбутніми президентськими виборами в Росії. Про це заявив заступник глави Міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков, передає "Інтерфакс".

Дипломат аргументував таке рішення тим, що у 2016 році в ході виборів президента США російські дипломати також не були допущені до спостереження.

"Що стосується американських дипломатів і співробітників американських закордонних установ в Російській Федерації, то вони не будуть допущені до цього процесу з урахуванням того, що в ході виборів у США в 2016 році співробітникам російських закордонних установ в США в такої можливості було відмовлено", - заявив заступник міністра.

Однак, зазначив Рябков, це не стосується американців-членів місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ).

"Громадяни США, які включаються до складу місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами, зрозуміло, зможуть виконати всі відповідні функції на виборах президента Російської Федерації", - сказав Рябков.

За його словами, російські дипломати офіційно повідомили посольство США в Москві про те, що на майбутніх виборах дипломати і співробітники американських генеральних консульств у Росії допущені до спостереження не будуть.

Нагадаємо, за словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, в Білому домі вважають "очевидним" факт втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.