ua en ru

Росія відмовила консулу України в зустрічі з Клихом

Росія відмовила консулу України в зустрічі з Клихом Фото: Станіслав Клих

Міністерство закордонних справ вимагає від РФ надати консулу дозвіл

Росія відмовила консулу України в зустрічі із незаконно засудженим Станіславом Клихом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Українські дипломати висловили рішучий протест у зв’язку з відмовою російської влади в зустрічі консула України з політв'язнем Станіславом Клихом, який наразі перебуває в Грозному.

"Зухвале і безпідставне ігнорування так званим правосуддям Російської Федерації законного права консульської посадової особи України відвідати громадянина власної держави стало черговим свідченням упередженості суду щодо цієї резонансної справи та підтвердженням спроб приховати наслідки нелюдського поводження щодо Станіслава Клиха", - йдеться в повідомленні.

МЗС вимагає від російської сторони негайно надати дозвіл консульським посадовим особам відвідувати незаконно засудженого громадянина України Станіслава Клиха, а також інших незаконно утримуваних в РФ українських громадян.

Такий дозвіл передбачено положеннями статті 13 Консульської Конвенції між Україною та Російською Федерацією від 1995 року, відзначають на сайті МЗС.

Нагадаємо, суд в Грозному засудив Клиха до ще одного місяця позбавлення волі.