ua en ru

Росія організовує та координує всі фейкові протестні акції в Україні, - СБУ

Росія організовує та координує всі фейкові протестні акції в Україні, - СБУ Фото: фейкова протестна акція (ssu.gov.ua)

Наприкінці червня було викрито спробу провести протестні акції у Запорізькій та Одеській областях

Російська Федерація організовує та координує всі фейкові протестні акції в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Всі фейкові акції організовуються за схожим сценарієм, координуються спеціально призначеними кураторами, які перебувають на території Росії. Під час проведення цих псевдопротестів співробітники спецслужби не зафіксували жодного факту участі в них справжніх представників національних меншин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, СБУ задокументувала кілька фактів організації кураторами РФ псевдопротестних акції, спрямованих на штучне розпалювання міжетнічних конфліктів у різних регіонах України. У відомстві повідомляють, що основною метою РФ є дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні, а також дискредитація влади перед світовою спільнотою.

Зокрема, повідомляється, що наприкінці червня було викрито спробу провести протестні акції у Запорізькій та Одеській областях, участь у акціях мали брати "етнічні болгари", замовлені вони були одним з координаторів антиукраїнських заходів Сергієм Хижняком.

"Найняті для участі у провокації три десятки громадян мали створити картинку для російських ЗМІ, перекриваючи автомагістраль із болгарськими прапорами й плакатами пропагандистського змісту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України наразі не зафіксувала скупчення військової техніки Російської Федерації на кордоні з Україною.