ua en ru

Росія побоюється перекидання в Україну вивозиться з Афганістану озброєння

У Міністерстві закордонних справ Росії побоюються, що вивозиться з Афганістану озброєння може бути перекинуто в Україну. Про це сьогодні на брифінгу заявив офіційний представник російського МЗС Олександр Лукашевич, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства у своєму Twitter.

"У контактах з США акцентуємо, що повідомлення про намір передавати Києву летальна озброєння викликають серйозну заклопотаність. Це не тільки загрожує ескалацією положення на Південно-Сході, але й загрожує безпеці Росії. Це рішення завдасть колосального збитку для наших відносин, тим більше якщо жителів Донбасу почнуть вбивати з американського зброї", - заявив Лукашевич.

При цьому він зазначив, що Росія застерігає від реалізації планів з перенесення в Україну озброєнь і військової техніки, що вивозяться з Афганістану.

"Якщо США вже перейшли до фіксації в своєму бюджеті спецассигнований на протистояння з Росією, то процес зайшов дуже далеко. Тепер мова йде мало не про фінансування підривних заходів проти Росії, що виводить напруженість на новий рівень. Це наочно підтверджує, що лінія США зводиться до чистої геополітиці. Її суть - перешкодити інтеграції на просторі СНД. Дії Вашингтона цілеспрямовано заводять російсько-американські відносини в глухий кут, вихід звідки доведеться шукати довго", - додав Лукашевич.

Також він нагадав, що 6-8 лютого 2015 р. міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відвідає Німеччину для участі в 51-му засіданні Мюнхенської конференції з питань безпеки, де в тому числі буде обговорюватися криза в Україні. В рамках перебування Лаврова в Мюнхені планується проведення двосторонніх контактів з рядом зарубіжних представників.