ua en ru

Росія звинувачує ЄС у саботажі своїх газових проектів

Росія звинувачує ЄС у саботажі своїх газових проектів Фото: газопровід (gazprom.ru)

Російський міністр енергетики назвав РФ "гарантом енергетичної безпеки

Російська Федерація (РФ) звинувачує Європейський союз (ЄС) в саботажі своїх газових проектів. Про це заявив російський міністр енергетики Олександр Новак, повідомляє "Радіо Свобода".

"Останнім часом ми часто стикалися із штучними обмеженнями на розвиток інфраструктури, штучним перевагою для деяких джерел енергії та постачальників. Ми бачимо відкритий саботаж інфраструктурних проектів, які є економічно обґрунтованими і привабливими для споживачів, як, наприклад, "Північний потік-2", - заявив Новак.

На його думку, "політичні міркування" є "протекціонізмом", який порушує світові правила торгівлі. Він також назвав РФ "гарантом енергетичної безпеки".

Так, раніше проект спорудження додаткової гілки поставок газу з РФ до Німеччини по дну Балтійського моря був схвалений у Берліні, однак зустрів опір з боку Польщі та інших країн-членів ЄС, стурбованих залежністю від російської енергетики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пропонує знизити енергозалежність Європи від РФ за допомогою поставок газу з США.