ua en ru

Росія не збирається втручатися у внутрішньополітичні справи Грузії, - В.Путін.

Росія не збирається втручатися у внутрішньополітичні справи Грузії, заявив в інтерв'ю міждержавній телерадіокомпанії "Мир" прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, пише РБК.

За словами прем'єра, його зустрічі з представниками сьогоднішньої грузинської опозиції, зокрема з Ніно Бурджанадзе і Зурабом Ногаїделі, говорять не про те, що Москва хоче "втручатися у внутрішні справи Грузії, а про те, що громадськість Грузії розуміє, що потрібно вибудовувати як мінімум нормальні міждержавні відносини". "Те, що у нас сьогодні діалог з різними політичними силами Грузії налагоджений - це хороша передумова для того, щоб налагодити з Грузією і нормальні міждержавні відносини", - вважає глава російського уряду. Він відзначив, що зараз у керівництва Росії "складається діалог з тими людьми, з якими зовсім недавно було досить складно розмовляти".

"Ми вважаємо грузинський народ за дружній народ по відношенню до Росії і російського народу. У нас століттями склалися особливі відносини. Це православний народ, близький нам по духу і по історії. Те, що відбулося останніми роками - це результат, м'яко кажучи, помилкової, якщо не сказати злочинної політики нинішнього грузинського керівництва", - сказав В.Путін.