ua en ru

Росія не пустила до Криму 3,5 тонни українського сиру

Росія не пустила до Криму 3,5 тонни українського сиру

Россільгоспнагляду не пустив на територію тимчасово окупованого Криму партію українського сиру загальною масою близько 3,5 тонни. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Державні інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і м. Севастополь припинили чергову спробу ввезення на територію півострова контрафактної продукції. Транспорт, що мав на борту сир твердий загальною масою близько 3,5 тонни, прямував в Крим через МАПП "Джанкой" з українського Краматорська та призначався приватному підприємцю в Сімферополі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що продукція була задекларована як "сир твердий в асортименті", однак при огляді було встановлено, що перевозиться "сир твердий російський" з датою виробництва 15 грудня 2014 р., не заявлений в деклараціях виробника - без ветеринарно-санітарних документів.

"Зважаючи грубих порушень норм і вимог чинного законодавства Російської Федерації та Митного союзу, Управлінням прийнято рішення про повернення всієї партії сиру на територію суміжної держави", - підкреслили в Россільгоспнагляді.

Нагадаємо, раніше Росія не допустила ввезення в Крим великої партії української баранини.