ua en ru

Росія не наполягає на відстрочення економічної частини УА України з ЄС, - Улюкаєв

Росія не наполягає на відстрочення економічної частини УА України з ЄС, - Улюкаєв Фото: Олексій Улюкаєв

На торгових консультаціях в Брюсселі Україна-ЄС-РФ вдалося досягти певних результатів

Росія не наполягає на відстрочення набрання чинності економічної частини угоди про асоціацію України і Європейського союзу. Про це заявив міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв за підсумками тристоронньої міністерській зустрічі з асоціації України і ЄС.

"Ні, про це питання не йшов. Ми таке питання не ставимо. Ми вважаємо, що потрібно якомога ефективніше використовувати такий час, який є. Не в наших інтересах, і не в інтересах наших партнерів, щоб просто місяць проходив за місяцем, і на питання, які піднімалися, не перебували відповіді", - заявив російський міністр, відповідаючи на питання журналіста, чи може бути відкладена імплементація економічної частини угоди про асоціацію.

Улюкаєв підкреслив, що на зустрічі обговорювалася велика кількість питань, і по багатьом з них вдалося знайти рішення.

"Ми чуємо один одного, то занепокоєння Російської Федерації, пов'язане, як з можливими ризиками для російського бізнесу, так і з великою кількість легальних питань тих угод, які в рамках СНД, які були підписані Україною, і які діють з Україною і Росією. Ми намагаємося знаходити з нашими колегами відповіді на ці питання", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, в Брюсселі відбулися тристоронні консультації Україна-ЄС-РФ на рівні міністрів щодо імплементації угоди про асоціацію.

Від України в консультаціях брав участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін.