ua en ru

РФ направила в Сирію артилерію часів Другої світової війни, - джерела

РФ направила в Сирію артилерію часів Другої світової війни, - джерела Фото: гаубиця M-30

Москва направила додаткове озброєння за день до візиту Лаврова в Вашингтон

Москва направила в Сирію десятки артилерійських гаубиць для використання режимом Асада в майбутній наземній кампанії проти повстанських сил за день до прибуття міністра закордонних справ РФ у Вашингтон. Про це повідомляє Fox News, з посиланням на джерела серед офіційних осіб США.

"Додаткове озброєння прислали через кілька днів після того, як в Сирії почалося нове припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, протягом останніх декількох днів через південне портове місто Тартус прибуло близько 21 артилерійського знаряддя М-30.

"Такого не роблять ті, хто хоче зменшити "гучність", - підкреслив один з чиновників.

Так, у грудні президент Росії Володимир Путін оголосив про плани Москви щодо скорочення своєї військової присутності в Сирії, але десятки російських літаків і бойових вертольотів залишаються на авіабазі уздовж сирійського узбережжя. А два місяці потому Росія направила в Сирію найбільшу партію ракет на сьогоднішній день - 50 балістичних ракет ближньої дії SS-21 з дальністю близько 100 миль.

Зазначимо, 122-мм гаубиця М-30 - радянська гаубиця періоду Другої світової війни. Ця зброя серійно випускалася з 1939 по 1955 рік, перебувала чи досі перебуває на озброєнні армій багатьох країн світу, використовувалась практично у всіх значущих війнах і збройних конфліктах середини та кінця XX століття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний секретар США Рекс Тіллерсон зустрінеться у Вашингтоні 10 травня 2017 року з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Вони обговорять ситуацію в Україні та Сирії, а також питання двосторонніх відносин.