ua en ru

Росія завдала нові авіаудари в Сирії, загинуло щонайменше 19 цивільних

Росія завдала нові авіаудари в Сирії, загинуло щонайменше 19 цивільних Фото: бомбардування в Сирії (webscreenshot youtube / SMO Syria)

Десятки людей унаслідок авіаударів отримали поранення

У Сирії внаслідок бомбардувань, які були завдані військовою авіацією армії країни за підтримки військових РФ 3 грудня 2017 року в районі Східна Гута, що розташований поряд зі столицею Дамаском, загинуло щонайменше 19 цивільних осіб. Про це з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє DW.

Зазначено, що удари було завдано по кількох містах у Східній Гуті. При цьому найбільше жертв бомбардувань було зафіксовано у місті Хаммурія, де загинуло 13 цивільних осіб, включаючи п'ятьох дітей. А авіаудари по містах Арбін, Бейт-Савва та Місраба призвели до загибелі ще шістьох осіб, серед яких двоє жінок та двоє дітей.

За даними центру моніторингу, десятки людей унаслідок авіаударів отримали поранення, багато хто з них перебуває у критичному стані, тому кількість жертв може збільшитись.

Як повідомляється, район Східна Гута поряд із Дамаском залишається однією з небагатьох територій у Сирії, яка досі перебуває під контролем повстанців. Цей район із 2013 року перебуває в блокаді, яку здійснюють урядові війська. У ньому нині проживає близько 400 тисяч осіб, і в ООН раніше висловлювали побоювання, що сотні людей у Східній Гуті можуть загинути, якщо їх не евакуювати для надання негайної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль вночі випустив ракети класу "земля-земля" на військову базу біля столиці Сирії Дамаска.