ua en ru

Росія почала ротацію керівників підрозділів ЗС РФ на Донбасі

Росія почала ротацію керівників підрозділів ЗС РФ на Донбасі Фото: Дмитро Тимчук

РФ ставить своїх громадян на керівні посади в окупованих містах

На Донбасі почалася ротація керівників підрозділів збройних сил Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор "Інформаційного спротиву", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Здійснюється ротація командного складу так званого 1-го армійського корпусу ДНР ("1 АК ДНР") російсько-терористичних військ. З'єднання прийняв під командування кадровий російський військовослужбовець, генерал-майор ЗС РФ, позивний "Туман". 100-й бригадою "1 АК ДНР" командує російський офіцер з позивним "Купол", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що йде поповнення особовим складом бандформування, дислокованого між н. п. Обозне і Хрестово. Техніка в кількості 8 танків і 10 ББМ замаскована поблизу житлових будинків.

Також, в ході розпочатої ротації підрозділів ЗС РФ на Донбасі (а також "інструкторів" і "радників" з числа російських офіцерів), російським Генштабом не вирішено низку організаційних питань, що викликає невдоволення військовослужбовців ЗС РФ.

"При перетині російсько-українського кордону старші команд (командири підрозділів) змушені самостійно шукати виходи на уповноважених співробітників ФСБ і вирішувати питання про невнесення російськими прикордонниками персональних даних цих військовослужбовців ЗС РФ в уніфіковану базу ФСБ (як громадян, які перетинають кордон). Одночасно т.зв. "прикордонники ДНР" прагнуть ставити відмітки про перетин кордону в паспорти російських "відпускників", що також викликає крайнє невдоволення останніх", - відзначає Тимчук.

Крім того, повідомляється, що в Горлівці відбулася повна заміна керівної ланки міських служб та правоохоронних органів. Пости коменданта міста, начальника поліції, начальника міськвно, глави МНС та ін. зайняли громадяни Російської Федерації. Також наголошується, що є інформація про перехід великих підприємств міста під управління керівництва Ростовської області РФ.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе продолжают осущ...

Posted by Dmitry Tymchuk on 28 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ротація російських військових на Донбасі може пройти в жовтні.