ua en ru

Росія почала додаткові поставки газу в Україну для ДНР/ЛНР

Росія почала додаткові поставки газу в Україну для ДНР/ЛНР Олексій Міллер виділив газ для бойовиків

Російська Федерація розпочала додаткові поставки газу в Україну для самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це сказав журналістам голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, повідомляє прес-служба компанії.

"Згідно з чинним між "Газпромом" і "Нафтогазом України" Контрактом купівлі-продажу газу, з 16.00 19 лютого 2015 року "Газпром" поставляє газ на Україну в тому числі через газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платово" в обсязі 12 млн куб. м на добу", - сказав Міллер.

Зазначимо, що станція "Платово" знаходиться в Ростовській області РФ на кордоні з неконтрольованою Україною частиною Луганської обл., а станція "Прохорівка" - біля Таганрога РФ навпроти української Донецької обл.

Нагадаємо, раніше сьогодні в ДНР заявили про намір перейти на російський газ, після того як Україна перекрила постачання газу на підконтрольні бойовикам території.

Трохи пізніше прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив опрацювати питання поставок газу на Донбас в якості гуманітарної допомоги.