ua en ru

Росія і Катар можуть позбутися права проведення ЧС з футболу - ФІФА

Росія і Катар можуть позбутися права проведення ЧС з футболу - ФІФА Фото: Доменіко Скала

Країни позбавлятися права на ЧС, якщо знайдуться підтвердження підкупу членів ФІФА

Росія і Катар можуть позбутися права проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках, якщо у слідства з'являться підтвердження того, що при виборі країн-господарок чемпіонатів мав місце підкуп членів ФІФА. Про це заявив в інтерв'ю швейцарській газеті Sonntagszeitung Доменіко Скала, що очолив спеціальну комісію з виборів президента організації після відставки Йозефа Блаттера, передає Deutsche Welle.

"Якщо будуть отримані докази", що Москва і Доха були обрані "тільки завдяки підкупу", результати голосування "можуть бути анульовані", - заявив Скала.

Крім того, Доменіко Скала прокоментував інформацію про те, що прокуратура Швейцарії відкрила справу щодо Йозефа Блаттера.

"Я нічого не знаю про слідство. ФІФА поінформувала б мене як голову ревізійної комісії, якщо б мала відповідні дані", - заявив Скала.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що акціонери німецького концерну Adidas, що спеціалізується на випуску спортивного взуття, одягу та інвентарю, поставили під питання подальшу співпрацю фірми сМеждународной федерацією футбольних асоціацій (ФІФА) у зв'язку з великим скандалом про корупцію в цій організації.