ua en ru

Росія інсценувала удари по "адміністрації" Пушиліна в Донецьку, - ISW

Росія інсценувала удари по "адміністрації" Пушиліна в Донецьку, - ISW Фото: Росія інсценувала удари по "адміністрації" Пушиліна в Донецьку (Getty Images)

Російські окупанти інсценували обстріл " адміністрації "ватажка" ДНР " Дениса Пушиліна в Донецьку, щоб виправдати удари по українських урядових будівлях 24 серпня, в День Незалежності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

За їхніми даними, в момент обстрілу Пушилін був відсутній.

"Російські ЗМІ представили атаку як прямий український удар по урядовій будівлі "ДНР", потенційно з метою створення інформаційних умов для відповідних ударів по українських урядових будівлях в День Незалежності", - йдеться в повідомленні.

Інститут вивчення війни з'ясував, що імовірно командири військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну.

ISW зазначає також, що російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області, ймовірно, у відповідь на зменшення підтримки війни і зростання небажання воювати серед луганчан.

Розгортання російською владою підрозділів Росгвардії для забезпечення безпеки в окупованій Луганській області відвертає ці сили від операцій в інших місцях України, що, ймовірно, сприяє більш широкій нездатності Росії перетворити обмежені тактичні досягнення в оперативні успіхи.

Неперевірені джерела повідомили, що командири російських військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну, минаючи Міністерство оборони (МО) Росії і начальника Генерального штабу Валерія Герасимова в системі командування.

Крім того, інститут з посиланням на зібрані дані припускає, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу втратив довіру Путіна після початкової фази повномасштабного вторгнення в Україну, попри запевнення Шойгу про швидку перемогу.

Ключові висновки аналітиків інституту:

  • Джерела в російському уряді підтвердили, що російська влада вивозить українських дітей до Росії і віддає на усиновлення їх російськими сім'ями.
  • Російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області, ймовірно, у відповідь на зменшення підтримки війни і зростання небажання воювати серед луганчан. Таке розгортання відвертає ці сили від операцій в інших місцях України, що, ймовірно, сприяє більш широкій нездатності Росії перетворити обмежені тактичні досягнення в оперативні успіхи.
  • Російські офіційні особи, можливо, провели "фальшивий захід" в Донецьку, щоб виправдати напади на українські урядові споруди в День Незалежності України.
  • Окупаційні війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута, на північно-західній околиці міста Донецька і на північний захід від міста Донецька.
  • Війська РФ досягли обмежених успіхів на схід від міста Миколаєва та північному заході Херсонської області.
  • У Херсонській області українські війська продовжували завдавати ударів по російських військових засобах і наземних шляхах зв'язку.
  • Регіони Російської Федерації продовжують збільшувати одноразові грошові надбавки призовникам і, можливо, заманюють на посади кадри без військового досвіду.
  • Українська Партизанська діяльність продовжує гальмувати російську окупаційну діяльність.

Як повідомлялося, на околиці окупованого Донецька загорілася база російського інтернаціонального батальйону "Пятнашка". На території бази вибухали боєприпаси.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.