ua en ru

Росія ігнорує листи українського омбудсмена по справі Гриба

Росія ігнорує листи українського омбудсмена по справі Гриба Фото: РФ не відповідає на листи українського омбудсмена (ombudsman.gov.ua)

З серпня було направлено 5 листів

Російська Федерація не відповіла на жоден із 5 листів українського омбудсмена Валерії Лутковської у справі українця Павла Гриба, обвинуваченого у підготовці теракту в одній із російських шкіл. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"З кінця серпня я направила на адресу Тетяни Москалькової 5 листів з проханням промоніторити дотримання прав Павла Гриба на території РФ, проте досі жодної відповіді не отримала", - сказала Лутковська.

Вона висловила надію на те, що Росія все ж виконає вимогу 39 правила регламенту Європейського суду з прав людини, оскільки адвокати Гриба вже подали в суд позов, і, відповідно до своїх повноважень, ЄСПЛ може безпосередньо втрутитися у справу.

При цьому, за інформацією Лутковської, адвокатам Гриба вдалося переконати Європейський суд у необхідності втручання, враховуючи стан здоров'я затриманого.

Нагадаємо, українця Павла Гриба в Російській Федерації звинувачують у підготовці теракту в російській школі.

За версією звинувачення, Гриб, пов'язаний з українськими націоналістами, запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі.