ua en ru

Росія готується зірвати святкування Дня незалежності України, - Марчук

Росія готується зірвати святкування Дня незалежності України, - Марчук Фото: РФ готує провокацію на День незалежності України

РФ відкрито у великій кількості поставляє в Крим і на Донбас багато важкої військової техніки

Росія готується зірвати святкування Дня незалежності України. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав представник України в підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук.

"Не може змиритися Росія з тим, щоб 25-річниця української Незалежності пройшла нормально, щоб до Києва на святкування приїхали лідери провідних країн світу… створювана нею ситуація великої вірогідності серйозної ескалації буде невідворотньо продукувати високу гіпотетичність загрози особистій безпеці поважним гостям і їх відмову приїзду до Києва. Думаю, що у Росії уже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці Незалежності України", - написав Марчук.


Крім того, він наголосив на ескалації конфлікту на Донбасі.

"Росія відкрито в великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, здебільшого наступального характеру", - зазначив Марчук.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда відвідає Київ, де візьме участь у святкуванні Дня незалежності України.