ua en ru

Росія готова обговорювати заміну ватажків ДНР/ЛНР компромісними фігурами, - джерела

Росія готова обговорювати заміну ватажків ДНР/ЛНР компромісними фігурами, - джерела Фото: Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

Росія урізала фінансування "республік" через розкрадання коштів ватажками ДНР/ЛНР

Російська сторона на переговорах у нормандському форматі готова обговорювати заміну ватажків самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького компромісними фігурами. Про це йдеться у матеріалі на сайті DT.UA з посиланням на власні джерела.

У матеріалі йдеться про зміну переговорної риторики з боку РФ в рамках нормандського формату. Зокрема, російська сторона в переговорах із західними дипломатами заявила про готовність обговорювати заміну Захарченка та Плотницького компромісними та погодженими "нормандською четвіркою" фігурами.

За даними джерел, ця готовність пов'язана в тому числі з розкраданням ватажками ДНР і ЛНР коштів, які надходили від Росії. У той же час готовність обговорювати їхню заміну Москва подає як демонстрацію компромісності.

Крім того, російська сторона висловила готовність обговорювати введення озброєнної місії ОБСЄ на Донбас та її роботу не тільки під час, але і після виборів в окупованих районах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вивела значну частину військових з Донбасу.