ua en ru

Росія готова обговорювати зняття санкцій ООН з "Талібану"

Росія готова обговорювати зняття санкцій ООН з "Талібану" Фото: спецпредставник президента РФ по Афганістану Замір Кабулов

Раніше повідомлялося, що РФ збирається поставляти зброю талібам

Росія готова проявити "гнучкий підхід" до питання про ослаблення санкцій, введених раніше Радою безпеки ООН проти руху "Талібан". Про це заявив спецпредставник президента Росії з Афганістану Замір Кабулов, передає BBC.

"Підтримуємо лінію уряду Ісламської Республіки Афганістан на досягнення національного примирення. Готові гнучко підходити до питань можливого ослаблення санкційного режиму Комітету РБ ООН 1988 по талібам, якщо це не суперечить національним інтересам Афганістану", - заявив Кабулов.

Нагадаємо, минулого тижня Кабулов заявив про те, що Росія має спільні інтереси з рухом "Талібан", що стосуються боротьби з "Ісламським держави". У зв'язку з цим Росія планує поставляти зброю талібам, але "обережно і, в основному, на комерційній основі", сказав Кабулов.

Декількома днями пізніше "Талібан" заявив, що не обговорює з Росією спільну боротьбу проти угруповання "Ісламська держава".

Зазначимо, санкції РБ ООН проти руху "Талібан" були введені в листопаді 1999 року за відмову видати лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена США. Згодом санкції, що передбачали обмеження на закордонні поїздки, ембарго на постачання зброї і заморожування активів, були поширені і на "Аль-Каїду".