ua en ru

Росія не допускає до Гриба українських консулів,- Клімкін

Росія не допускає до Гриба українських консулів,- Клімкін Фото: Павло Гриб (Gryb Olha facebook.com)

Клімкін заявив, що потрібно з'ясувати, як відбулося викрадення Гриба у Білорусі

Російска Федерація не допускає до викраденого в Білорусі українця Павла Гриба українських консулів. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Викрадення Павла з території Білорусі - це надзвичайно серйозна справа, і нам потрібно з'ясувати, як це відбулося. Для цього ми відслідковуємо інформацію з різних джерел. Росія не допускає до Гриба наших консулів, але ми будемо тиснути усіма можливими способами, і як тільки з'ясуємо всі обставини, за цим послідують подальші кроки", - повідомив Клімкін.

Він також прокоментував заяви, якими обмінялися зовнішньополітичні відомства України та Білорусі через викрадення Гриба.

"А стосовно обміну різкими заявами, то справа ж не в цьому, а в тому, що кожна країна має контролювати те, що відбувається на її території - це складова суверенітету. І як тільки ми матимемо повну картину того, що сталося з Грибом, за цим також послідують кроки", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Краснодарі (Росія) 19-річного українця Павла Гриба заарештували на два місяці - до 17 жовтня.