ua en ru

Росія повинна вибирати між Асадом і США, - Тіллерсон

Росія повинна вибирати між Асадом і США, - Тіллерсон Фото: Рекс Тіллерсон

Тіллерсон незабаром проведе зустріч з російськими офіційними особами в Москві

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон заявив, що Росія повинна або приєднатися до США та їх однодумців, або залишитися на стороні сирійського президента Башара аль-Асада, Ірану та угруповання "Хезболла". Про це Тіллерсон сказав у вівторок в італійському місті Лукка, де проходить саміт G7, передає Associated Press.

В Італії Тіллерсон провів низку невідкладних зустрічей з вищими дипломатами. Також повідомляється, що невдовзі він вирушає до Москви.

Він сказав, що поки неясно, чи Росія несерйозно поставилася до своїх обов'язків щодо очищення Сирії від хімічної зброї, або просто була некомпетентною, але "різниця не має великого значення для мертвих".

"Ми не можемо допустити, щоб це повторилося", - сказав держсекретар США.

Також держсекретар сказав кілька слів про майбутню роль Росії.

"Ми хочемо полегшити страждання сирійського народу. Росія може стати частиною цього майбутнього і зіграти важливу роль. Або Росія може зберегти свій союз з цією групою, і ми вважаємо, що вона не буде служити довгостроковим інтересам Росії", - додав Тіллерсон.

МЗС Росії повідомило у заяві, що сподівається на "продуктивні переговори". Відзначають, що результати обговорень важливі не тільки для Росії і США, але "для загальної атмосфери на світовій арені".

Зазначають, що Тіллерсон відправляється в Росію через кілька днів після хімічного нападу в Сирії і авіаудару США по сирійській урядовій базі, що Москва у вівторок розцінила як "акт агресії".

Нагадаємо, Росія заявила про загибель двох своїх військових в Сирії. В результаті обстрілу загинули російські військові інструктори.

Росія заявила про загибель двох своїх військових у Сирії
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/rossiya-zayavila-gibeli-dvuh-svoih-voennyh-1491909571.htm