ua en ru

Росія повинна скасувати бутафорські "вибори" на окупованому Донбасі, - Волкер

Росія повинна скасувати бутафорські "вибори" на окупованому Донбасі, - Волкер Фото: Курт Волкер (РБК-Україна, Віталій Носач)

Проведення "виборів" повністю суперечить мінськими угодами, заявив Волкер

Росія повинна скасувати незаконні вибори на тимчасово контрольованих територіях Донбасу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера в Twitter.

"Росія також повинна скасувати бутафорські незаконні вибори в контрольованому Донецьку і Луганську - їх проведення повністю суперечить мінськими угодами. Настав час для миру в Україні", - повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, депутати Верховної ради України підтримали прийняття за основу і в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу. Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей підтримали 245 народних депутатів.

Вранці 3 жовтня президент України Петро Порошенко вніс у парламент законопроект, яким пропонується продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Як писало РБК-Україна раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей можлива в разі прогресу в питанні звільнення політв'язнів і заручників.

Посольство США в Україні привітало депутатів Верховної ради з продовженням дії закону про особливий статус Донбасу.