ua en ru

Росія повинна нести повну відповідальність за агресивні дії в Україні, - МЗС Латвії

Росія повинна нести повну відповідальність за агресивні дії в Україні, - МЗС Латвії Фото: Едгарс Рінкевічс (FLICKR PARTIJAS VIENOTĪBA)

Рінкевічс взяв участь у нараді щодо ситуації у галузі прав людини в Криму

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Латвії Едгарс Рінкевічс заявив, що Російська Федерація (РФ) повинна нести повну відповідальність за агресивні дії в Україні. Про це він заявив в ході засідання Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), повідомляє прес-служба МЗС Латвії.

"Неприйнятно, що у окремих держав-учасників ОБСЄ фундаментально суперечливе розуміння основних принципів і цінностей, про що свідчить агресія РФ щодо України, ігноруючи незалежність, єдність, суверенітет і територіальну цілісність України", - заявив Рінкевічс.

Він також підкреслив, що Росія повинна нести повну відповідальність за свої агресивні дії в Україні. Міністр висловив підтримку дипломатичних зусиль впоратися з кризою в рамках Нормандського формату і тристоронньої контактної групи, домігшись повного виконання мінських угод.

Крім того, в ході засідання Ради міністрів ОБСЄ Рінкевічс взяв участь у спеціальній нараді щодо ситуації в галузі прав людини в Криму.

Він висловив стурбованість з приводу погіршення стану з правами людини в Криму, особливо обмеження прав людини і основних свобод кримських татар з початку здійснення РФ анексії Кримського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в переговорах держсекретаря США Рекса Тіллерсона з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим з приводу введення миротворців ООН на окупований Донбас вдалося добитися прогресу.