ua en ru

Росія повинна негайно передати JIT повну інформацію про катастрофу МН-17, - Грицак

Росія повинна негайно передати JIT повну інформацію про катастрофу МН-17, - Грицак Фото: Василь Грицак (flickr.com/Security Service of Ukraine)

За словами Грицака, Росія не зацікавлена у сприянні об’єктивному розслідуванню катастрофи МН-17

Російська Федерація повинна негайно передати слідчим Спільної слідчої групи (Joint Investigation Team - JIT) повну інформацію про катастрофу МН-17. На цьому наголосив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, Грицак у місті Бюннік (Нідерланди) виступив на прес-конференції JIT із розслідування збиття 17 липня 2014 року літака рейсу МН17.

"Насправді Росія знає набагато більше, ніж говорить. Оприлюднення представниками РФ правдивої інформації про обставини збиття літака не просто не вигідно Росії, але є катастрофічним для вищого керівництва цієї держави. Звертаюсь до всіх громадян РФ та України: ми гарантуємо повну безпеку у рамках спеціальної програми захисту свідків всім, хто готовий надати свідчення щодо цього жахливого злочину. Ще раз наголошую, що Росія повинна негайно почати виконувати всі норми міжнародного права та передати слідчим JIT повну інформацію", - заявив він.

За словами Грицака, Росія не зацікавлена у сприянні об’єктивному розслідуванню катастрофи та усіляким чином намагається дискредитувати зусилля України та слідчої групи зі встановлення істини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рейс MH17 на Донбасі збили з "Бука" російської 53 бригади.