ua en ru

Росія буде втручатися у хід майбутніх виборів у США, - ЦРУ

Росія буде втручатися у хід майбутніх виборів у США, - ЦРУ Фото: Майк Помпео (Wikipedia)

Америка обіцяє не допустити зовнішнього впливу на вибори

Росія має намір намагатися вплинути на американські вибори, заплановані на 2018 рік. Про це в інтерв'ю BBC заявив глава Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Майк Помпео.

Згідно його слів, Росія буде знову втручатися у вибори в США, але країна готова протистояти цим спробам, і в результаті вийде провести чесні та вільні вибори.

"Я не спостерігаю значного зниження їх активності", - зазначив Помпео.

"Я очікую, що вони будуть намагатися це зробити знову, але я впевнений, що у нас вийде провести чесні та вільні вибори", - підкреслив він, додавши, що США готові протистояти цим спробам і володіють достатньою стійкістю, щоб вони не завдали значної шкоди.

Нагадаємо, на листопад 2018 року заплановані вибори в американський Конгрес.

Раніше, спецслужби США прийшли до висновку, що російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії. Крім того, в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювалася пропаганда в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Розслідуванням втручання Росії у вибори і зв'язками адміністрації Трампа з Кремлем займається спецпрокурор Роберт Мюллер. Сам же Трамп досі не визнав, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп має намір розсекретити документ, в якому мова може йти про неправомірне розслідування проти нього. Мова йде про четырехстраничном документі, який був складений помічниками голови комітету з розвідки Палати представників США - Девіна Нунеса. Комітет займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори в США, а також вивчає повідомлення про упередженість міністерства юстиції по відношенню до Трампу.