ua en ru

Росія не буде подавати позов до Великобританії через справу Литвиненка

Росія не буде подавати позов до Великобританії через справу Литвиненка Фото: Дмитро Медведєв

Медведєв вважає смішними будь-які юридичні дії у цій ситуації

Російська Федерація не збирається подавати позов до Великобританії через справу про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив в інтерв'ю телеканалу Euronews, текст якого опублікований на сайті уряду Росії.

"Що ж стосується будь-яких юридичних дій, ну це просто смішно. Нам це не потрібно, і Російська Федерація ніколи не буде переслідувати якусь країну за дурні поробки або якісь смішні фільми", - заявив Медведєв.

Доповідь британського судді Високого суду сера Роберта Оуена, опубліковану 21 січня цього року, Медведєв назвав "якийсь звіт якогось судді у відставці".

"Це неофіційний звіт людини, яка перебуває у відставці, яка дає імовірнісні судження. Ми теж, напевно, можемо написати чимало таких звітів, попросити наших колишніх суддів або вчених якісь папери підготувати", - сказав прем'єр-міністр РФ.

Нагадаємо, у доповіді, з якою суддя сер Роберт Оуен виступив 21 січня на засіданні Палати громад, повідомлялося, що Королівський суд Лондона заявив: вбивство екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка можливо було схвалене президентом Росії Володимиром Путіним.