ua en ru

У контактній групі впевнені, що РФ заблокує рішення про розгортання місії ООН на Донбасі

У контактній групі впевнені, що РФ заблокує рішення про розгортання місії ООН на Донбасі Фото: солдати миротворці ООН (flickr.com/un_photo)

РФ буде блокувати голосування в Радбезі ООН по питаннх миротворців

Російська Федерація (РФ) буде блокувати рішення про розгортання миротворчої місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. Про це заявив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук в Facebook.

"Для введення миротворчої місії ООН на Донбас необхідна згода сторін, РФ навряд чи погодиться на це і буде блокувати голосування в Раді безпеки ООН", - заявив Марчук.

За його словами, запрошення іноземних військових підрозділів із зброєю на територію України можливе лише за згодою Верховної Ради. Країна, яка ініціює направлення такої місії, має дуже докладно аргументувати свою пропозицію.

"Якщо в аргументації ми вкажемо агресію РФ, це означатиме війну 2 держав. Миротворці, як правило, в таких випадках не беруть участь. Якщо ми не вказуємо агресію РФ, означає, що у нас внутрішній громадянський конфлікт і тоді миротворці можуть брати участь", - резюмував Марчук.

Крім того, за його словами, для введення місії ООН необхідна згода сторін.

"Для нас ОРДЛО не є стороною. Для нас стороною є Росія, як країна-агресор. Чи погодиться Росія бути стороною конфлікту і ще у вирішенні ООН? Не думаю. Президент РФ Путін неодноразово висловлював позицію Росії з цього питання -" ихтамнет ", - заявив він.

Про миротворчої місії ООН на Донбас. Що потрібно враховувати. По-перше, запрошення іноземних воинск...

Опубліковано Yevgenij Marchuk 25 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко обговорив з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Джеймсом Меттісом присутність міжнародної місії на Донбасі.