ua en ru

Росія брутально порушує мінські угоди, - Порошенко

Росія брутально порушує мінські угоди, - Порошенко Фото: Петро Порошенко і Себастьян Курц (president.gov.ua)

Порошенко розповів оічльнику ОБСЄ про загострення ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація брутально порушує мінські угоди. Про це повідомляє прес-служба президента України за результатами зустрічі президента з діючим головою ОБСЄ, Федеральним міністром Європи, інтеграції та іноземних справ Австрії Себастьяном Курцом.

"Глава держави звернув увагу на грубе порушення Кремлем мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення ситуації з безпеки та гуманітарної ситуації на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, президент підкреслив, що все частіше метою для обстрілу з застосуванням забороненого озброєння стають цивільні об'єкти.

Крім того, особливу увагу було приділено зростанню випадків залякування спостерігачів ОБСЄ з боку проросійських бойовиків. Головною метою російської тактики залякування спостерігачів Порошенко назвав максимальне обмеження доступу місії в окуповану території аж до повного витіснення СММ ОБСЄ з регіону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко просить Швейцарію прискорити повернення Україні заморожених активів оточення колишнього президента Віктора Януковича.