ua en ru

Росія може заарештувати резиденції американського посла в Москві, - джерела

Росія може заарештувати резиденції американського посла в Москві, - джерела Фото: резиденція американського посла в Москві

РФ також може ввести санкції щодо американських дипломатів

Російська Федерація може заарештувати резиденції американського посла в Москві, таким чином, відповівши "дзеркально" на вилучення двох заміських резиденцій російських дипломатів у США. Про це пише "Комерсант", посилаючись на дипломатичні джерела.

"Якщо вихід з ситуації не буде знайдений і після липневої зустрічі Володимира Путіна і Дональда Трампа, то РФ всерйоз задумається над введенням відповідних дзеркальних заходів", - пояснили співрозмовники видання.

За їх словами, санкції можуть торкнутися американської нерухомості в Москві. Зокрема, мова йде про дипломатичну дачу в Срібному Бору, склад на Дорожній вулиці, який належить посольству США, будівлю англо-американської школи і про резиденцію американського посла "Спасо-хаус" в районі Арбата.

Крім того, за інформацією співрозмовників агентства, РФ може ввести санкції також щодо американських дипломатів.

"Наприклад, якщо у нас 90 дипломатів в США, то нехай і американських в Москві буде 90. Крім того, зараз є таке явище, як вахтовики: 100 співробітників Держдепартаменту приїжджають в Росію на шість місяців, після чого відбувається ротація", - відзначило джерело.

При цьому в посольстві США цю інформацію не коментують.

Нагадаємо, в кінці 2016 року адміністрація президента США Барака Обами закрила російську резиденцію на східному узбережжі штату Меріленд в рамках санкцій проти Росії.