ua en ru

Росія - Африка: списані борги та благодійність

МЗС Росії повідомив про списані борги країнам Африки та благодійності. За даними ЗМІ, згідно з відомостями Володимира Сергєєва, представника МЗС Росії, останнім часом Російська Федерації списала борги африканським країнам на загальну суму в двадцять мільярдів доларів, пише «Біржовий лідер».

За даними РИА Новости, такі відомості керівник Департаменту міжнародних організацій російського міністерства закордонних справ повідомив 17-го жовтня в ході засідання Генасамблеї Організації об'єднаних націй.

За словами Володимира Сергєєва, крім двадцяти мільярдів списаних боргів, Росія внесла до Фонду з розвитку бідних країн Світового банку п'ятдесят мільйонів доларів, і більша частина цих коштів піде для надання допомоги африканським країнам. Ще 42 мільйони 900 тисяч доларів були виділені Росією в період з 2008-го по 2012-й роки на освітню програму країн Світового банку, в тому числі, ці кошти підуть на освітню програму ряду країн Африки.

Але і це ще не всі благодійні внески. У фонди боротьби з такими небезпечними захворюваннями, як малярія, туберкульоз та СНІД Росія внесла близько ста мільйонів доларів, зокрема, тільки в минулому році РФ надала Всесвітнього банку двадцять мільйонів доларів на програму з контролю малярії на африканському континенті.

Як відзначають експерти відділу Новини Африки видання «Біржовий лідер», кому саме і в яких пропорціях був списаний борг на двадцять мільярдів доларів, не повідомляється, але наголошується, що серед країн, яким списали борг в обмін на програму розвитку, могли виявитися Танзанія, Замбія, Ефіопія, Мозамбік і Бенін.