ua en ru

У СНД заявили про закриття представництва України

У СНД заявили про закриття представництва України Фото: глава виконкому СНД Сергій Лебедєв (e-cis.info)

СНД продовжує контактувати з Україною через посольство в Білорусі

Україна в серпні закрила своє представництво при Співдружності незалежних держав (СНД). Про це заявив глава виконкому СНД Сергій Лебедєв, передає "Бєлта".

У той же час Лебедєв зазначив, що в СНД залишається контакт з Україною. Зокрема, він здійснюється через посольство України в Білорусі.

"Ми з жалем констатуємо, що в серпні було закрито представництво України при статутних органах Співдружності", - наголосив Лебедєв.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про вихід України з договорів СНД ще в травні 2018 року.

Крім того, до цього повідомлялося, що Україна перегляне укладені в рамках СНД угоди.

"Ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, укладені в рамках СНД, і вийдемо з тих, в яких знайдемо хоча б найменшу невідповідність національним інтересам", - заявив Порошенко. Він також зазначив, що Україна розглядала СНД як інструмент "цивілізованого розлучення з імперією".

"Москва прагнула перетворити СНД на оновлену імперію, де всі, як у старі радянські часи, звіряли годинники зі Спаської вежею Кремля. Тому Україна не ратифікувала Статут СНД і не стала повноцінною учасницею СНД", - додав Порошенко.