ua en ru

У Росії засекретять прийняття рішень, що стосуються приватизації і держборгу

У Росії засекретять прийняття рішень, що стосуються приватизації і держборгу Фото: уряд Росії стане ще більш закритим

Поправки до закону "Про уряд" вже схвалила урядова комісія з законопроектної діяльності

Державні запозичення і приватизація Росії більше не будуть в обов'язковому порядку обговорюватися на засіданнях уряду. Про це йдеться в поправках в конституційний закон "Про уряд".

Згідно з джерелами РБК, поправки в понеділок, 4 квітня, вже схвалила урядова комісія з законопроектної діяльності. Також, за словами джерела, обговорення законопроекту не було, він поступив на розгляд "в повністю узгодженому вигляді".

Необхідність зміни закону про уряді пояснюється тим, що його норми "після 18 років з дня прийняття (…) в силу певних політичних перетворень та нововведень у системі державного управління вимагають уточнення", а порядок та процесуальні реалії розгляду тих чи інших рішень урядом змінилися, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту


Таким чином, на засіданнях Мін'юст пропонує вирішувати тільки питання, які "безпосередньо випливають із конституційних норм" і стосуються організації діяльності органів виконавчої влади, формування та виконання федерального бюджету, законодавчих ініціатив. Інше проект пропонує вирішувати "без скликання засідань".

Крім цього, йдеться у проекті закону, на своїх засіданнях уряд може розглядати "такоє інші питання" — за рішенням президента або прем'єр-міністра.

Нагадаємо, в Москві на Манежній площі 4 квітня активісти провели серію одиночних пікетів з вимогою імпічменту президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з офшорним з скандалом.