ua en ru

У Росії помер автор державного герба Євген Ухнальов

У Росії помер автор державного герба Євген Ухнальов Фото: Євген Ухнальов

Крім герба Російської Федерації, Ухнальов також розробив дизайн герба і прапора Санкт-Петербурга

Автор державного герба Росії, художник Євген Ухнальов помер у Санкт-Петербурзі на 84-му році життя. Про це повідомляє BBC.

Як повідомив голова Геральдичної ради при президенті Георгій Вілінбахов, художник помер у себе вдома після довгої хвороби.

Відзначимо, Євген Ухнальов народився 4 вересня 1931 в Ленінграді, в дитинстві пережив блокаду та евакуацію. У 1948 році за помилковим доносом був засуджений на 25 років за "контрреволюційну діяльність" і відбував термін у в'язницях і таборах (в "Хрестах" і Воркутинський ВТТ). Був реабілітований в 1959 році.

Крім того, після повернення до Ленінграда в 1954 році працював у проектних інститутах. У 1967-1975 роках був головним архітектором Державного Ермітажу, а з 1998 року став в цьому музеї провідним художником.

"У 1990-х роках працював в апараті державної герольдії при президенті Росії. Президент Борис Єльцин затвердив один з двох проектів герба, створених Ухналевим, в 1993 році. У 1999 році Ухнальов включили до складу Геральдичної ради при президенті", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що крім герба Російської Федерації, Ухнальов також розробив дизайн герба і прапора Санкт-Петербурга, знаків орденів Святого апостола Андрія Первозванного, "За заслуги перед Вітчизною" і ордена Мужності і інші геральдичні символи.

Нагадаємо, 20% росіян виступають за заборону герба України.