ua en ru

У Росії скоєно напад на переселенців з Донбасу

У Росії скоєно напад на переселенців з Донбасу Фото: російська поліція

Біженців з України побили озброєні місцеві злодії у Липецькій області

У Данковському районі Липецької області (Російська Федерація) сьогодні вночі скоєно напад на переселенців з Донбасу. Про це повідомляє місцевий портал Gorod48.

Як зазначається, в районі села Спєшнево-Іванівське двоє сторожів, які охороняли поля картоплі, що виростили біженці з Донбасу, зловили трьох місцевих жителів, котрі крали урожай.

"Затримані почали скаржитися, мовляв, їсти нічого, вибачатися, ось наші хлопці їх і відпустили. А через деякий час двоє із трьох затриманих повернулися з підмогою, ще з двома людьми, причому озброєними. Ті почали стріляти, бити сторожів. Одному з них, біженцю з Луганська Андрію Поскребишеву розбили прикладом рушниці обличчя", - розповів керівник земляцтва Донбасу Сергій Черезов.

У Росії скоєно напад на переселенців з Донбасу

Фото (Gorod48): напад на переселенців з Донбасу в РФ

За словами Поскрьобишева, ніхто не очікував такого повороту подій, оскільки злодіїв відпускали з миром, навіть запропонували допомогти зібрати урожай, тим самим заробити собі на життя.

На місці події в Липецькій обл. працюють співробітники поліції.

Як зазначається, раніше глава Данковського району Липецької обл. виділив поля для фермерства земляцтву Донбасу.

Нагадаємо, наприкінці вересня глава Донецької обласної військового-цивільної адміністрації Павло Жебрівський затвердив регіональну програму соціальної адаптації переселенців.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив звірити кількість офіційно зареєстрованих переселенців з реальними даними.