ua en ru

У Росії повідомили про більш ніж 130 ув'язнених росіян у в'язницях України

У Росії повідомили про більш ніж 130 ув'язнених росіян у в'язницях України Фото: уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов

Понад 130 громадян РФ звинувачують в участі у бойових діях на Донбасі

Близько сотні росіян перебувають в ув'язненні в Україні, більш ніж 130 громадянам РФ пред'явлені звинувачення у зв'язку з участю в бойових діях на Донбасі. Про це повідомив уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов, передає Deutsche Welle.

"Як правило, українські власті звинувачують наших громадян у створенні загрози територіальній цілісності України", - зазначив дипломат.


Уповноважений МЗС РФ з прав людини звинуватив українську владу в невиконанні своїх зобов'язань по двосторонньої консульської конвенції, ні по Віденській конвенції про консульські угоди. Далі про розвиток ситуації в новинах України та Росії читайте на нашому сайті.

Нагадаємо, 15 квітня постійний представник Російської Федерації при ОБСЄ Олександр Лукашевич під час свого виступу на засіданні Постійної ради ОБСЄ щодо ситуації в Україні заявив, що російські громадяни, які приїхали провідати своїх родичів в Україні, пропадають без вісті.