ua en ru

У Росії розробили валізу для захисту перших осіб від прослуховування

У Росії розробили валізу для захисту перших осіб від прослуховування Фото: малогабаритний постановник перешкод (прес-служба ОПК)

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Об'єднаної приладобудівної корпорації

Об'єднана приладобудівна корпорація (ОПК), що входить до "Ростеху", розробила "малогабаритний постановник перешкод" для прихованого захисту високопоставлених осіб від прослуховування і терористичної загрози. Про це сьогодні повідомили у прес-службі ОПК.

"Передавач, інтегрований у невеликий "аташе-кейс", легко транспортується і не привертає уваги сторонніх людей", - йдеться в повідомленні.


Встановлена у кейс апаратура здатна блокувати лінії зв'язку і управління у всіх діапазонах, включаючи мережі GSM.

Передавач також може використовуватися для запобігання витоку конфіденційної інформації: на закритих переговорах виріб "накриває ковпаком" приміщення, блокуючи дію підслуховуючих пристроїв, повідомила ОПК.

Крім того, обладнання здатне запобігти спрацьовування радіокерованих вибухових пристроїв в радіусі декількох десятків метрів.

Зокрема, "кейс" блокує радіосигнали, які можуть запустити детонацію вибухового пристрою, в тому числі під час розмінування заряду саперами. Апаратура може використовуватися для забезпечення безпечного пересування перших осіб держави та запобігання терористичних актів у місцях масового скупчення людей.

У Росії розробили валізу для захисту перших осіб від прослуховування

"Об'єднана приладобудівна корпорація" на 100% належить "Ростеху", її гендиректором є Олександр Якунін. Підприємство було створено в 2014 році за дорученням президента РФ Володимира Путіна "Про створення об'єднаної холдингової компанії у сфері радіоелектронної промисловості". ОПК об'єднує в собі більше 60 підприємств та наукових організацій радіоелектронної галузі. У завдання ОПК входить переведення Збройних сил Росії на цифрові системи зв'язку, автоматизовані системи управління і т. д. За підсумками 2014 виручка компанії склала 154,5 млн рублів, за 2015 рік — близько 763 мільйонів рублів.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро спростувало інформацію про отримання дозволу від Кабміну на прослуховування.