ua en ru

У Росії розглядають можливість пріоритетних поставок ППО для Сирії

У Росії розглядають можливість пріоритетних поставок ППО для Сирії Фото: російські системи ППО

Про відповідну ініціативу заговорили в Раді Федерації РФ

Росія може в пріоритетному порядку поставити Сирії необхідні обсяги систем протиповітряної оборони, якщо буде досягнуто такої домовленості. Про це заявив голова комітету Ради Федерації РФ із оборони та безпеки Віктор Озеров, передає "РИА Новости".

За словами Озерова, пріоритетне постачання ППО для Сирії "не зажадає додаткового навантаження на оборонну промисловість". Він також додав, що в цих поставках "немає нічого надординарного", оскільки Сирія перебуває "в стані війни з терористами" і "Росія допомагає їй у реалізації завдання боротьби з тероризмом".

Озеров також запевнив, що можливі поставки російського озброєння в Сирію "не порушуватимуть норм міжнародного права і Радбезу ООН", оскільки системи ППО є "не наступальною", а "оборонною зброєю".

Раніше, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що відомство "найближчим часом" вживе заходів для зміцнення системи протиповітряної оборони сирійської армії. Вони, за словами Конашенкова, покликані захистити "найбільш чутливі об'єкти сирійської інфраструктури".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійський уряд перемістив більшість своїх бойових літаків до військової бази РФ, щоб захистити їх від можливих ударів США.