ua en ru

У Росії розповіли про зустріч представника Держдепу з послом РФ

У Росії розповіли про зустріч представника Держдепу з послом РФ Фото: Сергій Кисляк

Деталі розмови поки невідомі

Посол Росії в США Сергій Кисляк провів зустріч з виконуючим обов'язки заступника держсекретаря США Томасом Шенноном у вівторок у Вашингтоні. Про це повідомляє "РИА Новости", посилаючись на представника Держдепартаменту США.

"Заступник держсекретаря Шеннон регулярно зустрічається з іноземними послами по ряду питань. Хоча ми не розкриваємо деталі дипломатичних бесід, відзначимо, що це була давно запланована зустріч", - поінформував представник держдепартаменту.

При цьому в російському посольстві утрималися від коментарів.

Видання зазначає, що раніше посол РФ називав деякі теми, які будуть обговорюватися в ході контактів з американською стороною. Зокрема, Кисляк повідомляв, що планується почати підготовку зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона і голови МЗС РФ Сергія Лаврова.

Бесіда Шеннона і Кисляка відбулась на тлі відставки радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна. Вчора ввечері він покинув пост і визнав, що надав Білому дому неповну інформацію про контакти з російським послом.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заперечив інформацію ЗМІ про те, що Кисляк нібито ще до інавгурації президента США Дональда Трампа обговорював з його помічником Флінном скасування санкцій проти РФ.