ua en ru

У Росії перевірять профпридатність пілотів Boeing 737

У Росії перевірять профпридатність пілотів Boeing 737 Фото: Росавіація доручила компаніям перевірити пілотів після катастрофи Boeing 737 в Ростові-на-Дону

Між іншим, пілоти Boeing 737 повинні будуть вивчити методику відходу на друге коло після перерваної посадки

Заступник голови Росавіації Олег Сторчевий видав інформаційний бюлетень, який наказує всім керівникам російських авіакомпаній оцінити профпридатність, і, при необхідності, перенавчити пілотів, керуючих Boeing 737. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Розпорядження було підготовлено за підсумками аналізу перших результатів розслідування катастрофи літака flydubai в аеропорту Ростова-на-Дону.

За даними видання, згідно з приписом Росавіації, після "теоретичного курсу" всі російські пілоти, керуючі Boeing 737, повинні будуть додатково вивчити методику відходу на друге коло після перерваної посадки.


Також інструкторам авіакомпанії доручили перевірити, чи здатні льотчики виводити лайнер з "складного просторового становища".

Олег Сторчевий також запропонував включити підготовку для дій в умовах критичної ситуації в програму регулярних тренувань. Як пише "Коммерсантъ", такі приписи можуть побічно свідчити про те, що фахівці вважають помилку екіпажу основною причиною катастрофи в Ростові-на-Дону.

Росавіація і Міждержавний авіаційний комітет (МАК) не стали коментувати циркуляр про перепідготовку російських льотчиків та його можливий зв'язок з результатами розслідування. В обох відомствах порадили дочекатися висновків технічної комісії.

Нагадаємо, два тижні тому у Ростові-на-Дону приземлився перший після катастрофи літак Flydubai.