ua en ru

У Росії пропонують ввести податок на малодітність

У Росії пропонують ввести податок на малодітність Фото: багатодітна родина

Путіну був направлений проект закону про підтримку багатодітних сімей

Директор російського Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрій Крупнов направив президенту РФ Володимиру Путіну проект концепції федерального закону "Про статус багатодітних сімей", яким, зокрема, пропонується ввести в Росії податок на малодітність. Про це пишуть "Известия".

Документ також передбачає прирівнювання діяльності по вихованню дітей до трудового стажу і право на безкоштовне отримання земельної ділянки з комунікаціями.

Сам автор законопроекту заявив, що мета документа - принципово змінити і підвищити статус багатодітних сімей (в Росії їх 1,5 млн), що дозволить до 2030 року вирішити проблеми в демографії.

Так, концепція закону передбачає поділ багатодітних сімей на три категорії: малозабезпечені (на забезпеченні держави), заможні (на частковому державному забезпеченні) і багаті.

Пропонується встановити щомісячні грошові виплати в залежності від кількості дітей: 25 тис. для сімей з трьома-чотирма дітьми, 45 тис. - з п'ятьма-сімома і 100 тис. рублів - при наявності восьми і більше дітей.

Підкреслюється, що документом передбачається ввести спеціальний податок на малодітність (для бездітних не за медичними показниками і для сімей з однією дитиною) - його розмір поки не визначений.

Нагадаємо, депутат від фракції "Єдина Росія" Віталій Мілонов вніс до Держдуми законопроект, що пропонує ввести реєстрацію в соціальних мережах по паспорту, а також заборонити користуватися соцмережами особам, які не досягли 14 років.