ua en ru

У Росії поліція затримала десятки прихильників опозиції в кількох містах

У Росії поліція затримала десятки прихильників опозиції в кількох містах Фото: затримання опозиціонерів у Санкт-Петербурзі

Затримання відбувалися в Санкт-Петербурзі, Сочі й Тюмені

У кількох містах Росії 16 квітня 2017 року поліція затримала десятки людей, які взяли участь у мирних акціях протесту. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що в Санкт-Петербурзі затримали учасників несанкціонованої міською владою "прогулянки" на Дворцовій площі. За словами організатора акції Олександра Расторгуєва, поліція затримала кілька десятків учасників.

"Ми з друзями щотижня ходимо на прогулянки, починаючи з жовтня минулого року. Зазвичай, із нами гуляють кілька співробітників поліції. Сьогодні ми зібралися біля станції метро "Гостинний двір" та пройшли до Дворцової площі, де нас уже чекав ОМОН", - розповів Расторгуєв.

При цьому, як повідомив журналіст Арсеній Веснін у своєму Twitter, учасники акції не скандували жодних гасел.

Своєю чергою, за даними місцевих ЗМІ, в Санкт-Петербурзі затримали близько 30 людей опозиційної акції "Хода нової опозиції". Згодом більшість затриманих відпустили без складання протоколів. У відділенні поліції залишилося троє активістів, включно з Расторгуєвим, який повідомив, що їх утримують у відділку без пояснень про причини затримання та без оформлення протоколів.

Водночас у Сочі прихильники опозиціонера Олексія Навального вийшли на несанкціонований владою протест проти корупції - низку одноосібних пікетів. Місцеві ЗМІ з посиланням на активістів повідомляють про 12 осіб, яких затримала поліція.

Крім того, в Тюмені в передвиборному штабі опозиціонера Навального повідомили про затримання чотирьох активістів штабу під час агітаційної акції. Затриманих відвезли до поліцейського відділку для надання свідчень.

Нагадаємо, раніше російський опозиційний політик Олексій Навальний, який відсидів 15-добовий арешт за непокору в ході акції протесту, анонсував нові мітинги проти корупції.