ua en ru

У Росії відкрили ще п'ять кримінальних справ стосовно українських військових

У Росії відкрили ще п'ять кримінальних справ стосовно українських військових Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

Кримінальні справи відкрито нібито за обстріли об'єктів цивільної інфраструктури

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив ще п'ять кримінальних справ стосовно українських військових нібито за обстріли на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Слідкому РФ.

Зокрема, російське слідство встановило нібито чергові факти артилерійських обстрілів населених пунктів і цивільних об'єктів силами АТО на Донбасі.

"У зв'язку з цим Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено 5 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, з 14 по 20 серпня українські військові нібито обстріляли з важкого озброєння об'єкти цивільної інфраструктури в селищі Донецьке Луганської області, селищі Зайцеве Бахмутського району Донецької області, селі Саханка Новоазовського району Донецької області та в Ясинуватій Донецької області України.

"В результаті обстрілів п'ятеро мирних жителів отримали поранення", - йдеться в повідомленні Слідкому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідком РФ порушив нові справи проти українських військових. Кримінальні справи були відкрито нібито за "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".