ua en ru

Росії не вистачить електроенергії, щоб забезпечити роботу заводів ОРЛО, - Тука

Росії не вистачить електроенергії, щоб забезпечити роботу заводів ОРЛО, - Тука Фото: Георгій Тука

При цьому російська підстанція має достатньо потужностей, щоб забезпечити електроенергією місцеве населення

Росії не вистачить електроенергії, щоб забезпечити роботу заводів тимчасово непідконтрольних Україні територій Луганської області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Тука сказав, що Росія оперативно налагодила постачання електроенергії в ЛНР, оскільки там з радянських часів існує лінія електропередачі.

"Там існує лінія електропередачі ще з радянських часів - з підстанції "Перемога" (знаходиться на кордоні Луганської області з Росією, - ред.). Вона йде на Луганську область. Таким чином здійснювалося постачання електроенергією в 2014 році. Тому, з технічної точки зору, нічого дивного в цьому немає. Цього обсягу електроенергії повністю вистачає, щоб покривати потреби цивільного населення. Для промислових підприємств вистачати не буде. Але після того, як терористи захопили підприємства, що працюють під юрисдикцією України, всі вони практично зупинилися. Тому споживання електроенергії в промисловому секторі поки відсутнє", - зазначив Тука.

Також заступник міністра зазначає, що з української сторони відключення електроенергії відбулося 25 квітня в 00:00. За чотири години до цього, близько 20:00 терористи відключили від електропостачання кілька сіл, розташованих на українській території.

Нагадаємо, Тука заявив, що борги Луганській області за електроенергію складають близько 5,2 мільярда гривень.

Лою розповів про борги Донбасу за електроенергію
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/tuka-rasskazal-dolgah-donbassa-elektroenergiyu-1493080568.html