ua en ru

У Росії активісти висунули в президенти опозиціонера Навального

У Росії активісти висунули в президенти опозиціонера Навального Фото: Олексій Навальний (hronika.info)

Аналогічні збори пройшли в 20 містах Росії

У Москві в неділю, 24 грудня відбулися збори ініціативної групи, під час яких активісти проголосували за висунення кандидатом на посаду президента Росії Олексія Навального. За таке рішення проголосували 746 людей, передають у штабі кандидата.

Також повідомляється, що голосів "проти" чи "утримався" не було. Як відомо, відповідно до російського законодавства, кандидата у президенти, що балотується як самовисуванець, мають підтримати не менше 500 виборців.

Загалом, такі зібрання відбулися у 20 містах Росії, серед яких Владивосток, Новосибірськ та Красноярськ де на збори в кожному з цих міст прийшло понад півтисячі людей. Хоча Центральний виборчи комітет Росії попереджав про те, що не може зареєструвати Навального кандидатом через наявність судимості, сам висуванець назвав таку заборону порушенням Конституції РФ.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року в Центральну виборчу комісію Росії надійшли повідомлення про висунення в президенти чинного глави держави Володимира Путіна і ще 28 осіб. Кандидатура Путіна буде висунута 26 грудня. Всього до ЦВК Росії надійшло 29 повідомлень: 14 від партій і 15 від самовисуванців.