ua en ru

У Росії з 1 липня будуть безкоштовно роздавати землі на Далекому Сході

У Росії з 1 липня будуть безкоштовно роздавати землі на Далекому Сході Фото: вибрати ділянку можна через спеціальний сайт

Першими скористатися цією пропозицією зможуть жителі Далекосхідного федерального округу

У середу, 1 червня, в Росії набув чинності закон про "далекосхідний гектар", згідно з яким кожен громадянин зможе безкоштовно отримати на Далекому Сході один гектар землі, яка перебуває у державній або муніципальній власності, пише РБК.

Відповідний закон "Про особливості надання громадянам земельних ділянок, що перебувають у державній або муніципальній власності і розташованих на територіях суб'єктів Російської Федерації, входять до складу Далекосхідного федерального округу" президент РФ Володимир Путін підписав 2 травня.

Безкоштовний гектар можна буде отримати в Якутії, на Камчатці, в Приморському та Хабаровському краях, Амурської, Магаданської і Сахалінській областях, Єврейської автономної області, а також на Чукотці. Вибрати ділянку можна через спеціальний сайт.


Ділянка буде надаватися в безоплатне користування на п'ять років. Після цього її можна буде оформити в оренду або отримати у власність. Купівля-продаж і здача в оренду "далекосхідного гектара" не допускається, якщо однією із сторін договору є іноземець, особа без громадянства або юридична особа, в статутному капіталі якої є частка або частка закордонних компаній.

Як зазначав губернатор Приморського краю Володимир Миклушевский, з 1 червня програма почне діяти в пілотних районах ДФО. Землю в ньому поки зможуть отримати лише жителі регіону.

Нагадаємо, РФ погодилася перенести на Далекий Схід частина китайської промисловості.