ua en ru

У Ярославського повідомили про відновлення авіарейсів Харків-Шарджа

У Ярославського повідомили про відновлення авіарейсів Харків-Шарджа Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Аеропорт оголосив про відкриття прямого сполучення в березні поточного року

Міжнародний аеропорт "Харків", що входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, в рамках розширення мережі міжнародних перельотів оголосив про відкриття в березні поточного року прямого сполучення між Харковом і Шарджею в ОАЕ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу DCH Ярославського.

За словами Володимира Васильченка, генерального директора компанії-оператора Міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Системс АМ", що входить в групу Ярославського, відновлення авіасполучення з Об'єднаними арабськими еміратами є довгоочікуваним, адже з 2014 року велася активна робота над цим питанням.

"ОАЕ - один з найпопулярніших у всьому світі як туристичних, так і бізнес-напрямків. Ми раді, що вже з березня пасажири нашого аеропорту зможуть з комфортом долетіти в ОАЕ прямими рейсами. Завдяки нашій плідній співпраці з авіакомпанією SkyUp Airlines, рейси Харків-Шарджа є вже другим новим напрямком після Одеси, яке запускається авіакомпанією з харківського аеропорту до 2019 року", - розповів Васильченко.

Квитки на рейси Харків-Шарджа вже зараз доступні до продажу на сайті авіакомпанії за ціною від 3 999 грн в одну сторону без урахування багажу. Є також спеціальна ціна — 1 999 грн на рейси 11 травня. Перші вильоти на цьому маршруті заплановано на 2 березня 2019 року. Перельоти на лайнерах Boeing 737-700 будуть здійснюватися кожну суботу: з Харкова у Шарджі — у 10:30, вильоти з аеропорту Шарджі на Харків — о 18:40.

Шарджа - третій за величиною місто в ОАЕ з населенням близько 900 тисяч чоловік. Він розташований на березі Перської затоки на відстані близько 20 км від одного з ключових туристичних і ділових центрів країни - Дубаю. Шарджа пропонує туристам величезний вибір сучасних висококласних готелів, чисті пляжі і розвинену інфраструктуру.

SkyUp Airlines в рамках розширення співпраці з харківським аеропортом Ярославського має намір збільшити число вильотів в Об'єднані Арабські Емірати.

"Ми бачимо великий потенціал регіону, тому в 2019 році розширюємо наше співробітництво. Зараз ми відкриваємо сезонний регулярний рейс Харків-Шарджа (ОАЕ)-Харків, а після ремонту в аеропорту Дубаю плануємо запустити рейс Харків - Дубай (ОАЕ)-Харків. Наша основна мета — зробити авіаподорожі максимально доступними для українців", — повідомив Євген Хайнацький, генеральний директор компанії SkyUp Airlines.

Міжнародний аеропорт "Харків" – один з ключових інфраструктурних об'єктів "першої столиці" України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012).

Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх та міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту "Харків" скористалися близько мільйона мандрівників.

В 2018 році Міжнародний аеропорт "Харків" відкрив 12 нових регулярних рейсів у Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілана, Барселони, Ріміні і Бургас. У 2019 році аеропорт "Харкова" відкриє нові міжнародні рейси до Кракова, Риму і Мілану, Баку, Шарджі, на внутрішніх авиамаршрутах — переліт "Харків – Одеса". Загальна кількість вильотів в 2018 році досягла 4 653.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, МАУ, SkyUp і багато інших.