ua en ru

Ярославський вивів Харківський аеропорт у лідери міжнародних авіагаваней

Ярославський вивів Харківський аеропорт у лідери міжнародних авіагаваней Фото: Харківський аеропорт

ACI EUROPE включив Харківський аеропорт в рейтинг "повітряних воріт" Європи, що найбільш успішно розвиваються

Міжнародна рада аеропортів ACI EUROPE включила Харківський аеропорт у рейтинг "повітряних воріт" Європи в 2016 році, що найбільш успішно розвиваються. Про це свідчать дані в звіті ACI EUROPE про статус пасажирських авіаперевезень в Європі за підсумками 2016 року.

Зокрема, в документі наголошується, що на тлі загальної тенденції зниження пасажиропотоку, яка була викликана світовими геополітичними катаклізмами, Україна продемонструвала вражаючий ріст. Повітряної гавані Харкова вдалося наростити кількість пасажирів на 60,1% порівняно з 2015 роком.

alt

За минулі 12 місяців Харківський аеропорт збільшив частоту існуючих регулярних рейсів в Київ (МАУ) – до двох щодня; в Стамбул (Atlasglobal) – з початкових чотирьох до семи на тиждень; в Тель-Авів (МАУ) – тричі на тиждень замість двох рейсів. В березні 2016-го відкрито новий рейс до Варшави (LOT), який, здійснюється 6 разів на тиждень.

Харків обслужив безліч сезонних чартерних рейсів, а також відкрив нові сполучення з Даламаном (AZUR Air Ukraine, Bravo, Atlasglobal) і Марібор (Bravo). Лідерами за кількістю виконаних рейсів серед чартерів стали напрямки Анталії (МАУ, Windrose, AZUR Air Ukraine, Atlasglobal, Yanair) і Шарм-ель-Шейха (Windrose, AZUR Air Ukraine, Bravo, Yanair, МАУ). В цілому, Міжнародний аеропорт "Харків" обслужив в 2016 році 599,7 тисяч пасажирів.

Як заявили в прес-службі аеропорту, "включення у престижний міжнародний рейтинг стало гідною оцінкою роботи колективу, успішності довгострокової концепції розвитку, розробленої групою DCH Олександра Ярославського. Крім того, це стало потужним стимулом для досягнення ще більш відчутних і стабільних результатів".

Січень 2017 року також продемонстрував стійке нарощування пасажиропотоку. Харківський аеропорт обслужив 46,9 тисяч пасажирів, що на 45% більше аналогічного періоду 2016 року.

alt

У планах аеропорту – розширення маршрутної мережі. До весни планується запуск нових регулярних рейсів в Тбілісі. Крім того, Харківський аеропорт обслуговує нового партнера в особі провідного авіаперевізника Turkish Airlines. Стало відомо, що квитки на нові напрямки продаються вже сьогодні, а влітку поточного року перельоти до Варшави стануть щоденними. Кількість рейсів на Тель-Авів збільшаться до 4 разів на тиждень.

Разом з розширенням повітряної географії, інвестор активно вкладає кошти в розвиток внутрішньої інфраструктури аеропорту, створюючи європейський рівень якості обслуговування пасажирів.

"Планомірний розвиток у всіх сферах обслуговування пасажирів є щоденним корпоративним пріоритетом Міжнародного аеропорту "Харків". Новим кроком до досконалості стали закуплені перонні автобуси виробництва словенської компанії ТАМ VivAir. Це – низькопідлогові шатл-баси нового покоління, місткістю 105 осіб, обладнані за останнім словом техніки. До весни автопарк аеропорту буде повністю оновлений", – поінформували в прес-службі.