ua en ru

Ярославський виступив за легалізацію грального бізнесу в Україні

Ярославський виступив за легалізацію грального бізнесу в Україні Фото: Олександр Ярославський

В Україні необхідно легалізувати гральний бізнес. Про це сьогодні, 23 вересня, під час виступу на міжнародному економічному форумі в Харкові заявив власник і президент групи компаній DCH Олександр Ярославський.

Він зазначив, що в ході підготовки Харкова до Євро-2012 створив в готелі "Харків Палац" зал казино, однак гральний бізнес в Україні так і не був легалізований навіть у готелях категорії 5 зірок. "Виводите з тіні весь цей тіньовий бізнес. Я знаю приблизно, може, ви знаєте точно, що розмова йде про мільярди доларів для бюджету. Ці долари осідають в кишенях відомо кого", - сказав Ярославський, звертаючись до представників уряду, які також брали участь у форумі.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що унаслідок заборони на гральний бізнес бюджет щорічно недоотримує 1,5 млрд дол податкових відрахувань.

Ярославський виступив за легалізацію грального бізнесу в Україні

На брифінгу народний депутат України Ірина Луценко зазначила, що під час презентації проекту держбюджету на 2017 рік міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Мінфін завершує підготовку проекту закону про гральний бізнес.

Луценко зазначила, що на сьогодні існують, крім кабмінівської, ще дві версії законопроекту про гральний бізнес. Вона додала, що депутатські групи і представники уряду прийшли до консенсусу, що на основі цих пропозицій буде розроблено спільний законопроект, який врахує інтереси всіх суб'єктів грального бізнесу.