ua en ru

Ярославський розповів про очікування інвесторів

Пожвавлення інвестиційних процесів в Україні буде залежати від готовності інвесторів проявляти активність на турбулентному ринку, а також від здатності влади створити необхідні базові умови такого входу.

Про це у своїй колонці на українських ЗМІ розповів власник і президент DCH Group Олександр Ярославський.

"Іноземним і українським інвесторам потрібно покладатися на своє ділове чуття і неупереджено оцінювати інвестиційну привабливість тих або інших галузей та проектів. У будь-якому випадку "при Україні" завжди залишаться її надра, її земля, її унікальне географічне положення і транзитний потенціал", - підкреслив бізнесмен.

За його словами, в сукупності з великим ринком споживання і наявністю дешевого кваліфікованого кадрового ресурсу, ці чинники зберігають інвестиційну привабливість України. Крім того, в країні навіть в умовах економічних коливань залишаються успішні вітчизняні компанії, що зберігають свої ринкові позиції.

"Саме вони одночасно і доказ стратегічної інвестиційної привабливості України та можливі провідники і партнери для іноземного бізнесу", - зазначив Олександр Ярославський.

Він також акцентував увагу на тому, що для реалізації інвестиційного потенціалу необхідні відповідні сигнали бізнесу, які має дати влада своїми тактичними кроками. І мова тут йде не тільки і не стільки про реформи в усіх сферах суспільного життя, скільки про виконання чітких рамкових вимог.

"Перше - сприятливе для бізнесу та стабільне правове поле. Друге - можливість справедливого судового захисту інвестицій. Третє - реальний прогрес на шляху реформ, і, насамперед, створення умов для чесної економічної конкуренції. Якщо по кожному з перерахованих напрямів будуть зроблені помітні кроки, то можна буде говорити і про посилення підтримки з боку міжнародних фінансових організацій та про зростання інвестиційного оптимізму приватного бізнесу", - заявив президент DCH Group.

Як повідомлялося раніше, Олександр Ярославський є найбільшим приватним інвестором підготовки інфраструктури України до Євро-2012 (загальний обсяг соціальних інвестицій перевищив 300 млн дол.) Бізнесмен за підсумками 2015 року займає 7-у сходинку рейтингу найзаможніших українців (за версією українського видання Forbes). Є бенефіціаром групи DCH (до 2007 р. - група "Укрсіб"), до складу якої входять підприємства таких секторів економіки, як фінанси, девелопмент, транспорт і т. д.