ua en ru

Ярославський запобіг знищенню ХТЗ, - гендиректор

Олександр Ярославський врятував Харківський тракторний завод (ХТЗ) від знищення. Про це заявив генеральний директор заводу Владислав Губін.

"ХТЗ, як і "Серп і Молот", теж у 2004 році стояв на межі знищення. Але тракторному, якщо можна так сказати, пощастило більше. Його врятував від знищення Олександр Ярославський. Зайшовши як інвестор, він підтримував життєздатність заводу і не дав йому стати черговою купою металобрухту та майданчиком для недобросовісних забудовників. Більш того, Ярославський вклав у завод величезну суму коштів, налагодив випуск бульдозерів, 161 серія тракторів розпочала свій випуск. Це, безумовно, був "щасливий квиток" для заводу. І після зміни власників ХТЗ продовжив вже демонструвати фінансовий прибуток", - заявив він.

Гендиректор зазначив, що завдяки цьому на сьогоднішній день ХТЗ, як і раніше, залишається системоутворюючим підприємством Харківської області - найбільшим роботодавцем та експортером.

"ХТЗ - безумовно, світовий бренд. Це потужне виробництво з можливістю випуску величезної кількості якісної продукції, як і в період свого розквіту. Завдання моєї команди зараз - не просто відродити колишню славу ХТЗ. Нам треба найближчим часом домогтися популярності на всіх п'яти континентах. Наша стратегічна мета - за обсягами продажів за межами країн СНД до 2020 року перевершити продажі в СНД. Тоді ми вже зможемо говорити, що у нас є диверсифікація ринків, у нас є зростання, і це зростання можливе тільки за рахунок експортного потенціалу", - резюмував гендиректор ХТЗ.